Słodko-słony przekładaniec

Chyba wyglądem swym nie powale

Aczkolwiek smakiem nas zadowala.

Masą krakersy tylko przekładasz

Na kilka godzin w lodówkę wkładasz.

Ciasto urocze w swojej prostocie

Zastąpić może niejedne łakocie.

***

PRODUKTY:

(na dużą blachę)

  • 2 paczki kremu do karpatki
  • ok. 3 lub 4 duże paczki słonych krakersów (w 1 paczce około 40 ciastek)

* krem przygotować wg przepisu na opakowaniu

*ostudzonym kremem przekładać ciasno ułożone na blaszce krakersy

*z 3 opakowań krakersów i 2 opakowań kremu wyszły: 4 warstwy krakersowe i 3 warstwy masy.

*gotowe ciasto włożyć na około 5 h do lodówki (najlepiej na całą noc)

          

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *