Sandwich z grillowanym boczkiem, mozzarellą, pomidorami i masłem czosnkowym

Niebo w gębie, miód malina

Gdy ją jesz – szczęśliwa mina.

Boczek cienki, grillowany

Masłem chleb posmarowany.

Posiekany daj szczypiorek

Pokrój w plastry pomidorek.

Mozzarella jest ciągnąca

Oto kanapka gorąca.

***

PRODUKTY:

  • bułka chłopska lub ciabatta
  • kilka plastrów gorącego, grillowanego boczku (można podsmażyć też na patelni)
  • mozzarella w plastrach (można użyć innego sera żółtego)
  • pomidor
  • szczypiorek
  • m a s ł o   c z o s n k o w e: (na 1 bułkę)
  • 1 duża łyżka masła
  • 1 mały starty ząbek czosnku
  • posiekana pietruszka (1 mała łyżeczka)
  • szczypta soli
  • d o d a t k o w o 
  • *można dodać suszonej lub świeżej bazylii

*kanapkę włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 8 minut (by ser się zaczął topić,ale bułka nie może się przypalić)

                      

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *