Sałatka ze smażonymi krewetkami

***

  • 6 średniej wielkości krewetek
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka kostek sera feta
  • 2 duże łyżki masła
  • sól, pieprz
  • 2 plastry cytryny
  • mix sałat
  • papryka czerwona

***

1. mrożone krewetki opłukać w wodzie

2. na maśle podsmażyć 2 starte ząbki czosnku, dodać krewetki, posolić je i popieprzyć.

3. na talerzu ułożyć garść sałaty, kilka plastrów papryki i dwa plastry cytryny i ser feta pokrojony w kostkę

4. gorące, podsmażone krewetki nadziać na długi patyczek do szaszłyków

5. sałatę polać ciepłym masłem z dodatkiem czosnku, na którym wcześniej smażone były krewetki

6. patyczek z krewetkami ułożyć na sałacie i wszystkie krewetki skropić cytryną

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *