Penne na maśle czosnkowym z bazylią, pomidorami i ricottą

Chcesz szybki obiad lub pyszną kolację?

To z makaronu zrób prostą wariację.

Czosnek na maśle lekko podsmażamy

I łyżkę ricotty do tego wrzucamy.

Gorący makaron już ugotowany

Wszystko razem w patelni mieszamy.

Posolić dokładnie  i cebulę dodać

Pomidor, bazylię, jeść i nie marnować.

***

PRODUKTY:

  • ugotowany makaron pełnoziarnisty
  • kilka pomidorów (w zależności ile osób je – 1 pomidor na 1 osobę)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża łyżka masła
  • liście bazylii – im więcej tym lepiej
  • 1 mała cebula
  • 2 duże łyżki serka ricotta – ale można się bez niego obejść 🙂

*Można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno (jako sałatkę)

*Cebulę, pomidory i bazylię dodaję gdy makaron już lekko ostygnie

                  

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *