Parówki w cieście francuskiem

***

PRODUKTY:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 parówki
  • 1 mała cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 duże łyżki musztardy
  • 1 duża łyżka majonezu
  • 1 duża łyżka ketchupu
  • 8 plastrów sera żółtego
  • 1 mały ząbek czosnku

***

1. majonez wymieszać z musztardą i ketchupem, dodać starty ząbek czosnku i cebule pokrojona w kostkę

2. ciasto francuskie pokroić na 4 kawałki, każdy kawałek posmarować sosem

3. na cieście ułożyć ser żółty (po plastry na każdym kawałku), na serze ułożyć parówki i ogórki kiszone pokrojone w ćwiartki

4. parówki posmarować sosem i szczelnie zawinąć ciasto, boki ciasta zagnieść widelcem żeby sos nie wypłynął

5. ciasto ułożyć na papierze do pieczenia i blaszkę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 min (aż się zarumieni)

***

         

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *