Herbaciane omlety z miodem

***

Omlety słodkie, pulchne i złote

Rób rano, wieczorem i gdy masz ochotę.

Przełóż na talerz placki malutkie

Polewaj miodem gdy są cieplutkie

***

PRODUKTY: (4 małe omlety)

  • 1 jajko
  • 4 duże łyżki mąki pszennej
  • 150 ml mocnej, aromatycznej herbaty
  • szczypta soli
  • 1 i pół dużej łyżki cukru pudru
  • kilka łyżek miodu do polania
  • olej do smażenia

***

1. mąkę połączyć z cukrem pudrem, szczyptą soli i jajkiem, dodać ostudzoną herbatę i całość wymieszać na gładką masę

2. na patelni rozgrzać łyżkę oleju i smażyć małe omlety na złoty kolor po obu stronach

3. gotowe omlety podawać polane miodem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *