Domowe pralinki

***

PRODUKTY:

  • 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
  • 3 duże łyżki masła
  • 2 małe łyżeczki śmietany 18%
  • 2 małe łyżeczki cukru pudru
  • szczypta soli
  • tabliczka czekolady + łyżka masła

***

1. biszkopty zetrzeć na tarce o małych oczkach

2. do startych ciastek dodać 3 łyżki masła, 2 łyżeczki śmietany, cukier puder i szczyptę soli

3. ciasto zagnieść i uformować kulki

4. na patelni rozpuścić łyżkę masła, na którym rozpuścić czekoladę

5. gdy czekolada całkowicie się rozpuści i delikatnie ostygnie, zatapiamy w niej biszkoptowe kulki

6. kubki ułożyć na papierkach dekoracyjnych i włożyć na 3 godziny do lodówki

***

     

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *