Ciasto francuskie z bananami, czekoladą i migdałami

***

Przepis nadesłany przez stałego czytelnika Jarka 🙂

PRODUKTY:

1 opakowanie ciasta francuskiego

1 duży banan

pół słoiczka nutelli

1 jajko

garść płatków migdałowych

***

1. ciasto francuskie rozwinąć, na środku rozsmarować prostokąt z nutelli (trochę większy niż tabliczka czekolady)

2. na czekoladzie ułożyć banana pokrojonego w grube plastry

3. brzegi ciasta naciąć i zaklejać „na zakładkę” szczelnie dociskając

4. w miseczce roztrzepać jajko i posmarować nim wierch ciasta

5. surowe jajko posypać płatkami migdałowymi

6. ciasto ułożyć na papierze do pieczenia i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 18 minut

***

   

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *